ОШ „Карађорђе“

Спортске активности

Спорт у ОШ „Карађорђе“ Остружница

        Спортске активности у школи се већинским делом одвијају на школским теренима, с обзиром да школа нема салу за физичко васпитање. Постоји одређена просторија (око 35м2) у која се током зимских месеци користи за:  извођење одрећених вежби из области гимнастике(прескок козлића и партер), вежби снаге, елементарних игара и стоног тениса, адекватно могућностима.

        У оквиру школских терена су терен за мали фудбал,одбојку и два терена за кошарку, на којима се одржавају часови физичког васпитања и  у току године најмање 4 пута одржавају турнири, „недеље спорта”, спортски сусрети са оближњим школама, као и школски крос који се одвија два пута годишње.

        На иницијативу директора школе и наставника Техничког и информатичког образовања,  ове школске године, заједничком акцијом ученика, наставника ликовног и директора школе, нацртан је полигон за такмичење у вештини управљања бициклом, где деца могу да се припремају за општинска такмичења у тој дисциплини, као и друштвена игра „Не љути се човече”.  Поред тога, на иницијативу наставника Физичког васпитања је израђено вратило у заједничкој акцији ученика ,домара школе и наставника Физичког васпитања, на коме деца могу да вежбају снагу и делове гимнастичких вежби, кад временски услови то дозвољавају.

        Ученици редовно учествују на општинским турнирима у фудбалу, кошарци, одбојци, атлетици и од ове године, први пут гимнастици, на којима постижу одређене резултате:

  • освојено друго место на фудбалском турниру у категорији ученика 7. и разреда дечаци, за школску 2016/17.
  • oсвојено 5. место на градском турниру у гимнастици у категорији ученица и 6. разред, школска 2017/18.

        У школи постоји и стонотениска секција, а током године се организују турнири у стоном тенису.

        Због величине  школског дворишта, на часовима физичког васпитања се потенцира на атлетици као најзначајнијем базичном спорту. Све спортске активности у школи организује и спроводи наставник Физичког васпитања.

        Школа је  конкурисала за Пројекат који је  недавно расписала општина Чукарица а односи се на организовање ваннаставних спортских активности деце школског узраста на територији општине.