ОШ „Карађорђе“

Упутство за родитеље

 Поштовани родитељи,

У складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2020/21. години и Упутства о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе, у постојећим епидемиолошким условима неопходно је да се придржавамо одређених правила како би смо ризик од заражавања свели на минимум.

 1. Ученици од 5. до 8. разреда су увек поподневна смена и у школу долазе 10 минута пре почетка наставе (12.50) због процедуре уласка у школу, где их чекају дежурни наставници.
 2. Сви ученици морају имати маске, а запослени ће носити визире или маске.
 3. Главни улаз школе ће бити за улазак у школу са постављеним дезобаријерама, а дворишни за излазак из школе.
 4. Сви родитељи су у обавези да деци измере температуру вече пре поласка у школу, а температура ће им се мерити и по доласку
 5. У случају да се дете разболи код куће или се разболи неко од чланова породице, дете не долази у школу, а родитељ обавештава одељењског старешину. Ако се дете разболи током боравка у школи, родитељи ће одмах бити обавештени, а дете ће их сачекати у посебној просторији са неким од запослених.
 6. У школу је дозвољен улаз само запосленима и деци, па се родитељи моле да у школу не улазе ненајављени.
 7. Ученици по завршетку часа остају у учионици са наставником.
 8. Часови трају 30 минута. Након другог часа је велики одмор на коме су ученици на одмору са дежурним наставницима како би се избегла формирања већих група деце на једном месту. За то време учионице ће бити очишћене - дезинфиковане клупе и подови.
 9. Ученици једног одељења деле се на две групе. Ученици су подељени по азбучном реду ( група А и група Б) како би се обезбедио безбедан број ученика у учионици.
 10. Група А једне недеље иде понедељком, средом, петком док група Б уторком и четвртком. Следеће недеље група Б иде понедељак, среда и петак, а група А уторак и четвртак.

 

У једној групи може бити највише 15 ученика


Табеларни преглед часова ЗА ДРУГИ ЦИКЛУС (ученици од 5. до 8. разреда)

ГРУПА А

ЧАС

ВРЕМЕ ТРАЈАЊА

1.

13.00-13.30

2.

13.35-14.05

ВЕЛИКИ ОДМОР

20 МИНУТА

3.

14.25-14.55

4.

15.00-15.30

5.

15.35-16.05

6.

16.10- 16.40

ДЕЗИНФЕКЦИЈА

 

 1. Ученици који наставу прате на РТС-у раде домаће задатке које им дају предавачи, а у договору са предметним наставницима долазе у школу на проверу усвојених знања. Тв програм је усклађен са оним што ће се радити у школи.

Савет/препорука: за децу би било боље да ужину носе од куће јер ће редови у дворишту за куповину у продавници бити велики (уз поштовање дистанце), па ће им цео одмор протећи у чекању у реду. Улаз у продавницу из хола школе ће бити затворен. Такође, дељење ужине није пожељно.